Välkommen till Axfeldts Kennel
För oss som gillar jakt
Start
Våra hundar
Jaktprovmeriterat
Valparkullar
Kennelinfo
Trotjänare
Bilder
Länkar
Gästbok

 

Sj(lö)ch Finch Pirkkonojas Bonny ( Acka ) S10526/2002 A

Acka är min första egna hund. En otrolig jaktmaskin som dessutom fanns lydnad i, det är hon som i särklass har lärt mig mest om älgar och älgjakt.

Ackas lydnad kommer ifrån en bra start som vi fick genom en valpkurs i Norbergs kenellklubb, en lyckad inlärning för oss som jag har burit med mig och som har blivit grunden för vårat samarbete i skogen.

Jakten fanns där tidigt men tyvärr så var hennes usla husse för feg för att starta på jaktprov, kan garantera att hon skulle ha blivit ch i tidigare ålder om hon fått chansen. 2007 fick vi tillfället att fara över till Kronoby i Finland och starta på jaktprov, det var ett internationellt prov med 30 hundar till start. Det slutade med en fin fin andra plats på 93 poäng innan dagens slut och genom det blev även hennes Finska ch klart.

2008 åkte vi på tvådagars prov i Hedmarks älghundsklubb i Norge där allt startade kanon bra.

Efter första dagen låg vi tvåa utav 25 hundar till start 89,5 poäng men dag två gick allt på tok där vi fick tag på en riktig sken älg som förstörde våra planer poängen blev 50,5. Därmed saknades det 10 poäng för ett Nordjch.

Ackas fördelar är hennes enorma jaktlust och förmågan att finna älg som resulterar i att hon jämt finner älg.

Acka har tre kullar med tre olika hanhundar undan sig med samanlagt 17 avkommer

J Axfeldts Björna S25940/2008 A

Björna är en tik som jag har valt att behålls själv.

Hon kommer ur en kull på sju valpar där fyra stycken är jaktprovs meriterade tre av dem är med sä säk unghund/ungtiks listan

I skogen funger hon på ett mycket bra sätt, hennes lätta kropp gör så hon förflyttar sig snabbt och utan att förtasig nämvärt under stora yter.

Björna är injagad på älgglesa marker i begrslagens skogar där vargarna har gort älgarna exstremt lätt fotade.

Jag blir även imponerad av henns skall som hörs långt, tyvärr så måste hon själv ha blivit döv för hon hör då aldrig mig efter hon fått älg doft i sin näsa.

Alviksträsk Frugan SE23119/2011

Frugans hemkomst var inget planerat utan jag kunde inte låta bli henne när tillfället dök upp.

Fick i tidigt skende vet skapen av den planerade parningen av Leif Gard som har Alviksträsk kennel, jag fick direkt en bra känsla i maggropen att det här kan bli nått alledess exstra å sånt vill man ju gärna vara med om.

På så sätt hammna Frugan hemma hos oss.

I hemmet är Frugan en tickade bomb med alla sorters rackartyg som hon kan hittas på, men mot kvällen blir hon from som ett lamm och älskar att kela/gosa med alla.

Specssiellt glad blir hon när syskon barna 6år och 3 år kommer på besök, i bland kan hon i sin iver gå på lite för hårt mot dem men det finns inget ont i hennes framfart.

I skogen har hon visat mig att hennes näsa fungerar på ett alledess utmärkt sätt både på att finna vilt och att komma tillbaks till mig på ett alledess strålade sätt.

Jag har medvetet tagit det lite lungt med älgkontakterna i väntan på att hon ska få växsa in i rollen lite mera, men de gånger hon har funnit älg ändå har hon varit lite väl het.

Med stor spänning väntar vi in en ny höst tillsammans.

.